Ankara’nın sosyal medya ajansı On1 Medya’nın bu yazısında;

Yeni yılla birlikte Google, bazı stratejik önerilerde bulunuyor. Google News’de başarılı olmanın yollarını bu yazımızda paylaştık.

Google News’de başarılı olmak için neler yapılmalı?

Başlıklar ve tarihler: Google News yazının başlığına baktıktan sonra, bu başlık ile metin içeriğinin uyumunu inceler. Ayrıca makalenin tarihi ve saatini çeşitli şekillerde belirlemeye çalışır. Bunun için yayıncıların ilgili tarih ve saati net bir şekilde göstermesi gerekiyor. Açık bir şekilde gösterilmeyen siteler için ise datePublished ve dateModified şemasını kullanılabilir.

Yapay tazelemeden kaçının: Eğer bir makalede önemli değişiklikler yaptıysanız, yeni bir tarih veya saat verebilirsiniz. Ancak bir değişiklik yapılmadan yapay tazelemenin yapılmaması gerekiyor. Ayrıca aynı konuda yayınlanan diğer yazılarla çok az farklılık içeren yazıların yayınlanmaması da dikkat edilmemesi gereken bir diğer konu.

Şeffaf olun: Ziyaretçiler, yazıyı yazan kişiye ait bilgileri görmek ister. Bu neden yazar bilgileri, içerik yönergeleri ve iletişim bilgileri açık bir şekilde verilmeli.

Kopya içerikten uzak durun: Google News, içeriklerde özellikle orijinalliğe dikkat etmektedir. Eğer bir yazı tamamen kopyalanmamış ve ufak değişiklikler yapılmış olsa bile Google News bunu tespit ederek engellemektedir.

Daha fazla ipucu:

Link paylaşım ağlarına katılmayın: Büyük ölçekli pazarlamalar için kullanılan link paylaşım ağlarına katılarak, sitenizin PageRank’ini yükseltmeye çalışmayın.

Kullanıcılarınızı ve verilerini koruyun: Sitenizde alışveriş yapan kullanıcıların verilerini bütünlüğünü ve gizliliğini korumak için web sitenizin her sayfasını HTTPS ile güvence altına alın.

 

 

Kaynak: https://www.techinside.com/google-newsde-basarili-olmanin-yollari/

Related Post

Leave a Comment